A selyemvíz nyomában - A selymes bőr titka

A mai bejegyzésben arról olvashattok, hogy milyen előnyökkel jár a lágy víz az életmódunkban: lágy vizet használva otthonunk vízhálózata belül is tiszta marad, a fűtési rendszerünk hatékonyan működik, és a mosógépünk se vízkövesedik el, de ami talán titeket a legjobban érdekel az az, hogy az egészséges, fényes haj és puha bőr titka is a lágy selyemvíz.


A ragyogó arcbőr alapja a megfelelő arcápolási rutin kialakítása, ami az arctisztítással kezdődik: meg kell szabadulnunk a nap folyamán lerakódott portól, izzadtságtól és faggyútól, és persze a sminkünktől is. Az arctisztítás a makulátlan arcbőr egyik alappillére. Fontos, hogy kímélő termékekkel végezzük a tisztítást, ami nem bontja meg a bőr természetes lipidrétegét: kerüljük a túlságosan habzó, alkoholtartalmú, illatosított termékeket.

Az egészséges, ragyogó bőrhöz elengedhetetlen a rendszeres hámlasztás: ma már számos fizikai (szemcsés) vagy kémiai hámlasztó közül választhatunk - én ez utóbbi híve vagyok, hiszen nem keletkeznek mikrosérülések a bőrön a durva szemcséktől, egy kémiai hámlasztó csak az elhalt bőrsejteket távolítja el, sokkal hatékonyabban és kíméletesebben mint egy fizikai bőrradír.


Bár sokan alábecsülik, az sem mindegy, hogy mlyen vízzel mosunk arcot nap mint nap: az ember eredetileg csak az esővízből jutott hozzá vízhez. Ez ugyan egy ősrégi történet, de szervezetünk még mindig az alacsony ásványi anyag tartalmú lágy vízre „kalibrált”, a kemény víz kiszáríthatja a bőrünket és a magsabb kálciumtartalma miatt akár irrtáció is felléphet. A lágy selyemvízben sokkal kevesebb található ebből a vegyületből, így a bőrünkhöz is kíméletesebb, minden bőrtípusra kedvező hatást gyakorol. A lágy víz hozzájárulhat a bőr természetes savköpenyének megóvásához, míg a kemény víz – a szappannal együtt – a bőr kellemetlen, húzódó érzését idézhetik elő. A BWT lágy víz a borotválkozásnál is segíthet, hiszen borotválkozás utána kevésbé érezhető a gyakori égő érzés.


Egy német kutatásban a megkérdezettek közül többen megemlítették, hogy saját bőrükön tapasztalták meg a különbséget: amikor olyan helyre költöztek, ahol a víz jóval keményebb volt, azt érzték, hogy a bőrük – és különösen a hajuk – hirtelen más tapintásúvá vált. Úgy érezték, hogy a megszokott kozmetikai termékek már nem nyújtották számukra ugyanazt a jótékony hatást. Ezt én is tapasztaltam már, nálunk otthon sajnos nagyon kemény a víz, ami meglátszik a hajamon is: nehezen kezelhető, sokszor annak ellenére is sprőd tapintású, hogy a megfelelő ápoló termékeket használom hajmosáskor. Külföldi utazások alkalmával többször is tapasztaltam már, hogy egy egyszerű sampon-balzsam kombinációval milyen gyönyörű fényes lesz a hajam.


Ha olyan helyen lakunk, ahol a csapvíz kalciumtartalma magas, egy vízlágyító megoldást jelenthet és a fürdőszobánkban is élvezhetjük a BWT selyemvíz minden előnyét.

*A bejegyzés a BWT víz pályázatára készült.

0 megjegyzés:

Post a Comment