Email Me Follow Me On Bloglovin Follow Me On Bloglovin Follow Me On Bloglovin Follow Me On Bloglovin

BIOLA arcápolók


Bár nem törekszem natúr vagy bio termékek használatára, mert ezekkel nem feltétlenül teszünk jót a bőrünkkel (a natúr termékeket nagyon sokszor denaturált alkohollal tartósítják, amit én próbálok kerülni), a szép összetevőlistával rendelkező és sok-sok szuper növényi kivonattal dúsított termékeket előszeretettel használom. Most úgy adódott, hogy a natúr Biola márka két termékét teszteltem, és ezekben mindkét feltétel teljesült: hatékony és bőrkímélő, természetes összetevők kerültek mindkettőbe.


A Bio Mandulás Peeling & Maszk egy sötétzöld, zselés állagú radír, amit először maszkként használva 10-15 percig fent kell hagyni az arcunkon, majd langyos vízzel körkörös mozdulatokat alkalmazva lemosni - így a növényi hatóanyagoknak is van idejük felszívódni, lemosáskor pedig a radírozószemcsék eltávolítják az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről.


Megtévesztő volt ez a 10-15 perces hatóidő, emiatt először azt hittem, hogy kémiai radírról van szó, de nem, a hámlasztásról finomra őrölt magörlemény gondoskodik. Én alapvetően jobban szeretem a kémiai hámlasztókat, úgy érzem, hogy gyengédebbek az arcomhoz mint egy fizikai radír - ennél a maszknál sem éreztem azt a wow-hatást, persze puha lett utána a bőröm, de nem éreztem azt, hogy teljesen megújult volna mint egy AHA-savas terméknél. Szóval nem rossz termék, az összetevőlistája nagyon szép, de nem mondom, hogy azonnal rohanjatok megrendelni. Egyébként itt találjátok a webshop-ban az INCI-vel együtt.


A Mélyhidratáló nappali arckrémet viszont annál jobban megszerettem, tényleg nem spóroltak a szuper összetevőkkel: jojoba-, avokádó olaj, zöld tea és bíborkasvirág kivonat, kövirózsa, A-vitamin, uborka- és aloe juice és vadárvácska kivonat is került bele. Nagyon könnyű állagú krém, gyorsan beszívódik és érezhetően táplálja a bőrt.  Nem okozott irritációt vagy pattanást. Ha nagyon száraz a bőröm akkor szoktam hozzá csepegtetni 2-3 csepp csipkebogyóolajat, alapkrémnek is szuper.


Én egyébként éjszakára szoktam használni, mert fényvédőt nem tartalmaz, reggel pedig már sok lenne a kettő együtt. A pumpás kiszerelésért is hatalmas plusz jár, ez a leghigiénikusabb, hiszen nem kell kézzel belenyúlnunk a krémbe és levegő sem éri, ami károsíthatná az összetevőket. Itt találjátok a krémet a webshopban.


0 megjegyzés:

Post a Comment