Catrice - Matt-erial Girl

A mai teszt alanya az őszi szortimentfrissítéssel megjelent matt rúzs, a Matt-erial Girl (imádom az árnyalat nevét!)
Today's review is about Catrice's new lipstick, called Matt-erial Girl (I love the name!).


A rúzs az Ultimate Colour családba tartozik, a csomagolása az ezeknél megszokott fényes fekete. A finise gyönyörű matt, de mégis csak egy nagyon picit szárít - bár én használtam előtte ajakápolót. A tartóssága elég jó, nálam kibírt egy uzsonnát is, utána pici frissítés ráfért, de még bőven a vállalható kategóriában volt. Az általam birtokolt másik 2 matt Catrice rúzshoz képest talán picit gyengébben teljesített, a matt MAC darabokhoz viszonyítva pedig jelentősen rövidebb ideig bírta, de ez szerintem a krémességéből adódik. (A MAC jobban is szárít.)
The lipstick is part of the Ulimate Colour range, its packaging is the usual shiny black one. The finish is beautiul and matte, without being too drying - tough I used a lipbalm before applying it. The longevity is quite nice, it survived a snacktime, afterwards it could've used some reapplying - but it was still acceptable. Compared to the other matte Catrice lipsticks I own, this performed a bit weaker, and compared to the matte MAC ones it provided a significally weaker wear-time, but I think it's due to its creaminess. (The MAC ones are much more drying.)

A szín egy gyönyörű sötétebb lilás-pink, ami őszre szerintem nagyon szuper. Első ránézésre egyébként nekem a MAC Retro Matte kampánykép ugrott be róla, szerintem nagyon hasonlít a 2 szín, a Catrice darabja pedig jóval pénztárcabarátabb.
The color itself is a beautiful darker pink with purple undertones, perfect for fall. When I first saw it, the image from the MAC Retro Matte campaign instantly came to my mind, the 2 colours are quite similar, with the Catrice one being more reasonably priced.


Még egy érdekesség, hogy a szín 99%-ban megegyezik a Revlon Lip Butter Raspberry Pie árnyalatával, csak a finisük különböző. Nézzétek csak:
One more thing; the colour is nearly the same as the Revlon Lip Butter in Raspberry Pie, only the finish differs. Have a look:

Bal oldalon a Catrice, jobb oldalon a Revlon./Left:Catrice, right:Revlon
Ár: 1250 Ft.
Price: 1250 Ft (about $5 or €4).

Szeretitek a matt rúzsokat? Hogy tetszik ez a szín őszre? Do you like the matte finish? What do you think about this colour for fall?


2 megjegyzés: